Information inför 2022

13 december, 2021 av Patrik Skölde

Information inför 2022 för Scouter i Eldsberga-Tönnersjö Scoutkår!
Först allmän och viktig info:

Nu är året snart slut och vi summerar ett fantastiskt scoutår med många härliga minnen från möten ut i skogen och vid stugan, en härlig hajk och ett underbart läger i Hjörnered! 

Allt detta tack vare våra fantastiska ledare som lägger ner tid på möten, planering, hajker, läger och mycket mer Eldsberga-Tönnersjö scoutkår är ju en ideell organisation som drivs av oss medlemmar, det vill säga ledare, barn och FÖRÄLDRAR, dessutom vill vi göra vår verksamhet tillgänglig för alla och hålla kostnader nere.

Men för att lyckas behöver vi din hjälp! Vad vill, kan, tycker du att du kan hjälpa till med? Det finns något för alla, och alla behövs om våra barn ska få en bra scouttid.

Om du tycker att scouterna verkar spännande och vill spendera mer tid med dina barn kan du bli hjälpledare på våra möten!

Har du lite ont om tid i veckorna, men tycker ändå att scouting verkar kul? Då kan du hjälpa till på hajker och läger! Det behövs alltid en extra hand i köket, tältresningen, kanotlyften eller bara för en kram!

Är du inte så ”scoutig” och vill hjälpa till lite mer administrativt? Då är du perfekt för styrelsen. I styrelsen är vår målsättning att ha några föräldrar representanter, en ungdomsrepresentant samt avdelningsrepresentanter. Inför nästa verksamhetsår har vi tre lediga uppdrag i styrelsen som vi hoppas ni hjälper oss att fylla. Ledarna har ju fullt upp med att hålla igång avdelningarna, så här kan vi föräldrar hjälpa till, eller hur? 

Har du bara tid ibland kan du hjälpa i föräldragruppen med planering av extra aktiviteter, som t.ex. julmarknad, blomförsäljning, korvförsäljning, upprustning av scoutstugan och mycket annat. 

Med så mycket möjligheter hoppas jag att DU hittar något som passar just dig, men om du inte göra det så återkoppla gärna med andra idéer på hur du kan hjälpa till att bidra till scouterna, alla behövs! 

Tillsammans ger vi våra barn och ungdomar än ännu bättre fritid, fyll i enkäten om vad just ni kan hjälpa till med: https://forms.gle/XcWhxneJf5tEPWtc6

 

Sen några julklappstips:

Inför 2022 kan det vara fint att önska sig en scoutskjorta eller något annat scoutigt i julklapp, länk till scoutshoppen kommer här: https://www.scoutshop.se/

Ett annat tips är anmälningsavgiften till sommaren fantastiska scout händelse, Nationella Jamboree utanför Kristianstad. Jamboree22 är ett stort, nationellt läger där vi samlar hela den svenska scoutrörelsen och inbjudna gäster, både från Sverige och internationellt. Tillsammans utvecklar vi oss själva, varandra och världen.

 

Vad är Jamboree22?

På en jamboree träffar vi nya och gamla kompisar, vi skapar minnen som vi bär med oss hela livet, vi är uppe hela nätterna och skrattar i våra tält, vi äter glass på ett kafé och vi är med om helt nya upplevelser som vi aldrig tidigare drömt om.Vi vill att allt detta och mycket mer ska hända på Jamboree22. Vi drömmer om ett läger där alla ska kunna känna sig hemma och samtidigt hitta nya spännande tankar och idéer om vad scouting kan vara. På Jamboree22 välkomnar vi alla in i scoutings underbara gemenskap – både för oss som är scouter sedan tidigare och för oss där jamboreen blir vår första scoutupplevelse.

 

Lägret är en vecka långt och riktar sig till upptäckare eller äldre (från årskurs 4:a). Vi har förhoppningar om att kunna ta med spårarna på någon dag för att få uppleva ett riktigt storläger, men mer information kring det kommer under terminen. För att säkra sin plats behöver vi få in anmälan SENAST 16 januari. 

Avgiften för lägret är 2950:- per scout, men vi hoppas på att kunna sponsra med en del av avgiften. Känner man att det blir svårt ekonomiskt att erbjuda sitt barn en plats så har scouterna en stödfond och vi i kåren fonderade medel, höra av er till Patrik på patrik@etscout.se så hjälper han till så att alla som vill ska kunna åka med!

Anmälan till läger ligger även den i enkäten: https://forms.gle/XcWhxneJf5tEPWtc6

 

Sist om sponsring:  

För varje barn som blir scout får vi helt enkelt fler världsförbättrare och fler schyssta medmänniskor. Som respekterar andra och sig själva. Som bidrar till ett öppet och respektfullt samhälle. Som alltid är redo att rycka in när det behövs. Har du, eller någon du känner, ett företag som vill hjälpa fler att bli världsförbättrare? Läs igenom och sprid informationen från vår hemsida så gör vi världen lite bättre, tillsammans! https://et.scout.se/om-karen/sponsring/ 

 

Vi ses igen vecka 4, för mer info kolla hemsidan: www.etscout.se

 

God jul och gott nytt år önskar

Ledare & Styrelse Eldsberga-Tönnersjö Scoutkår